Főoldal / Seb- és bőrkezelő készítmények

Seb- és bőrkezelő készítmények

VETERICYN PLUS

VETERICYN PLUS TERMÉKCSALÁD

VETERICYN PLUS FOLYÉKONY KÉSZÍTMÉNYEK A Vetericyn Plus® folyékony termékek alkalmazhatóak a sebek tisztításához, irrigáláshoz, sebkimetszéshez és a sebek nedvesítéséhez. A Vetericyn Plus az optimális gyógyulás körülményeit biztosítja, minden gyógyulási szakasz során. Ezen folyékony oldat alkalmazása kiváló választás akkor, amikor a sebfedés nedvesítése szükséges. Biztonságosan alkalmazható az állat szája, orra, füle és a szeme környékén.VETERICYN PLUS HIDROGÉL A Vetericyn Plus® hidrogélt úgy fejlesztettük ki, hogy tapadjon a sebhez, biztosítva ez által további védőréteget vagy gátat a seb alján. Ezen egyedülálló hidrogél nem okoz bőrszenzibilizációt, biztonságosan használható az érzékeny területeken vagy a sebfedővel együtt, annak érdekében, hogy biztosítva legyen a seb nedvesítése.  
  VETERICYN PLUS FÜLÖBLÍTŐ KÉSZÍTMÉNY A Vetericyn Plus® fülöblítő oldat fejlesztése során figyelembe vettünk minden típusú és formájú állatfület. Cseppadagolóval ellátott kupaknak köszönhetően ez a teljesen biztonságos készítmény hozzájárul az irritáció csökkentéséhez, segít az idegen anyagok eltávolításában oly módon, hogy az állat számára ez nem jelent semmilyen kényelmetlenséget.  VETERICYN PLUS EYE CARE SZEMÖBLÍTŐ KÉSZÍTMÉNY A Vetericyn Plus® szemöblítő készítményeket speciálisan a szemben, illetve a szem környéki alkalmazáshoz fejlesztettük és teszteltük. Az esettanulmányok alapján bebizonyosodott, hogy a Vetericyn Plus szemápoló teljesen biztonságos, hozzájárul a szemirritáció enyhítéséhez, segít az idegen anyagok eltávolításában anélkül, hogy égőérzéssel járna vagy az állatnak egyéb kellemetlenséget okozna.

A HIPOKLÓROSSAV BÁZISÁN ALAPULÓ TECHNOLÓGIA

A HClO ismert – mikrobiális gyarapodás meggátolásához alkalmazott – anyag. A saját immunrendszerünk természetes terméke. A Vetericyn Plus alapja mesterségesen előállított HClO, mely a seb öblítéséhez, nedvesítéséhez, tisztításához, illetve a sebkimetszéshez alkalmazható anélkül, hogy közben megsérülne az egészséges szövet. Amennyiben a seb tiszta, illetve nedves, gyorsabban gyógyul.   +          Nem toxikus +          Nem okoz szenzibilizációt +          Kedvező pH-érték +          Nem tartalmaz alkoholt, antibiotikumokat, sem szteroidokatMI A HIPOKLÓROSSAV BÁZISÁN ALAPULÓ TECHNOLÓGIA LÉNYEGE?

SEB-  ÉS BŐRÁPOLÁS

Vetericyn plus FOLYÉKONY KÉSZÍTMÉNYEK

A Vetericyn Plus® folyékony termékcsalád megoldást jelent a sebek tisztítására, öblítésére és nedvesítésére, megteremtve az optimális gyógyulás körülményeit.

+    Vágott sebek, abráziók és karmolások+    Tályogok és fekélyek+    A seb alsó rétegének tisztítása, öblítése
+    Kiütések és bőrviszketés+    Műtét utáni sebek+    Sebfedés nedvesítése

SEB- ÉS BŐRÁPOLÁS

Vetericyn plus HIDROGÉL

A Vetericyn Plus® hidrogél úgy lett kifejlesztve, hogy hozzá tapadjon a sebhez, biztosítva ez által a seb további védőrétegét, és egyben minimumra csökkentve a bőrbetegségek kialakulásának lehetőségét. A termékcsalád a sebfedéshez is kiválóan alkalmazható.

+    Vágott sebek, abráziók és karmolások+    Égési sebek és fekélyek+    Kiváló sebfedés
+    Kiütések és bőrviszketés+    Műtét utáni sebek+    Nehezen elérhető helyek
  +    További védőréteg biztosítása

FÜLÁPOLÁS

Vetericyn plus FÜLÖBLÍTŐ

Könnyen használható csepegtetővel ellátott zárókupaknak köszönhetően egyszerű, biztonságos a készítmény használata. Csökkenti az irritációt, eltávolítja az idegen anyagokat a füljáratból anélkül, hogy az állatnak kellemetlen érzést okozna.

+    Viszketés- és irritáció csökkentése

+    Mindennapos kezelés

+    Szennyeződések és idegen anyagok eltávolítása

+    Tisztítás, folyadékelvezetés, folyás

+    Kellemetlen szagok semlegesítése

Vetericyn plus SZEMÁPOLÁS

A Vetericyn Plus® szemöblítő és szemgél kifejezetten a szemben és a szemkörnyékén történő használathoz lett kifejlesztve, és tesztelve. Az esettanulmányok eredményei kimutatták, hogy a Vetericyn Plus teljesen biztonságos, csökkenti az irritációt, segít eltávolítani az idegen testeket, szennyeződéseket anélkül, hogy az állatnak kellemetlen érzést okozna.

Öblítés:Szembe alkalmazva:
+    Szemöblítés, szemtisztítás+    Enyhíti az égető érzéseket
+    Mindennapos szemápolás+    Irritált- vagy viszkető szem ápolása
+    Szemváladékok eltávolítása+    Általános szembetegségek kezelése

HASZONÁLLATOK RÉSZÉRE KÉSZÜLT TERMÉKCSALÁD

Vetericyn plus. HASZONÁLLATOK RÉSZÉRE KÉSZÜLT TERMÉKCSALÁD

A Vetericyn Plus® haszonállatok részére készült termékcsalád könnyű mindennapos használatra lett kifejlesztve az állatok tisztításához, szennyeződések eltávolításához, a sebek kimosásához. A termékcsaládba tartozó termékek nem tartalmaznak sem antibiotikumokat, sem szteroidokat, használatukkal kapcsolatban nincs időbeni korlátozás.

+    Használattal kapcsolatban nincs időbeni korlátozás +    Vágott sebek, irritációk, fekélyek +    Köldökzsinór, köldök, tőgy védelme +    Kasztráció utáni sebek+    Sebek tisztítása és öblítése +    egy palack tartalma akár 550-600 permetezésre elegendő +    A kezelést egy személy is el tudja végezni

SUPER 7+ KÖLDÖKZSINÓR KEZELÉSE

Super 7+ KÖLDÖKZSINÓR VÉDELME, ÁPOLÁSA

Super 7+ köldökzsinór ápolószer a köldökcsonk szárítására, ápolására és védelmére, az újszülött állatok részére. A Super 7+ olyan összetevőket tartalmaz, amelyek biztonságosak az állatok és a környezet szempontjából is. A termék kizárólag az állatok köldökcsonkjának szárítására és védelmére lett kifejlesztve.+    Hatékony alternatívája a 7%-os jódtinktúrának +    A köldök ultragyors szárítása +    Színezett oldat a gyors azonosításhoz +    Biztonságos az állatokra és a környezetre is+    Olyan esetekben is alkalmazható, amikor szülés közben elszakadt a köldökzsinór +    Nem szükségesek különös óvintézkedések szállítás vagy használat során  

ÚJ STANDARDOK AZ ÁLLATORVOSI GYAKORLATBAN

STANDARD ÁPOLÁS SZÜKSÉGESSÉGE

A SEBKEZELÉS TERÜLETÉN

A klinikai ápolásra vonatkozó seb- és bőrkezelési protokollok csak ritkán adnak egyértelműen egyenes javaslatot, a legjobb gyakorlatra vonatkozó ajánlások pedig jelenleg hiányoznak. A Vetericyn célja a sebkezelés leghatékonyabb módját kínálni, amely jobb eredményekhez vezet, megoldja a standard ápolást úgy, hogy lerövidíti az állatorvosi praxis idejét és csökkenti a kezelési költségeket.

OPTIMALIZÁLT EREDMÉNYEK

AZ ÁLLATORVOSI GYAKORLATBAN

A Vetericyn Plus®VF egy új generációs rendszer a seb- és bőr kezelésére, amelyet a sebek tisztításához, irrigálásához és a sebészeti módon történő sebtisztításhoz alkalmaznak,     amely az optimális gyógyuláshoz szükséges környezetet teremt.

A Vetericyn Plus® termékek a sebészeti sebtisztítás segítségével mechanikus módon távolítják el a sejtek maradványait, elhalt szöveteket, és az idegen anyagokat a seb- és a bőr felületéről. Bizonyított tény, hogy tiszta, megfelelően ápolt és nedves sebek gyorsabban gyógyulnak, mint a „magára hagyott” sebek. 

EGYEDÜLÁLLÓ ÉS INNOVATÍV VEGYI ÖSSZETÉTELŰ TERMÉKCSALÁD NAGY HATÉKONYSÁGGAL

A Vetericyn Plus termékcsalád gazdaságos eszköz számos állatorvosi beavatkozáshoz, seb- és bőrkezelés területén, bőrgyógyászattól a műtét utáni kezelésig. A Vetericyn Plus, melynek potenciálja fejlett hipoklórossav bázisán alapul, olyan termékportfóliót kínál az állatorvosoknak, mely speciálisan lett kifejlesztve a seb- és bőrkezeléssel kapcsolatos protokollok tökéletesítésére és hatékonyabbá tételére minden állatfajnál.

A VETERICYN PLUS®VF ELŐNYEI

ÚJ STANDARDOK AZ ÁLLATORVOSI GYALORLATBAN

A Vetericyn Plus®VF termékcsalád optimalizálja a gyógyulási feltételeket, hatékonyabb seb- és bőrkezelési módszereket hoz az állatorvosi praxisba. A Vetericyn Plus®VF seb- és bőrkezelést szolgáló termékek folyadék és hidrogél formájában is elérhetők – a biztonság és hatékonyság szempontjából a legjobb megoldást kínálnak.

A BIZONYÍTÁSOKON ALAPULÓ SEBKEZELÉS ÉS DERMATOLÓGIAI MEGOLDÁSOK, A HIPOKLÓROSSAV BÁZISÚ, FEJLETT TECHNOLÓGIÁVAL MEGHATVÁNYOZVA  

A VETERICYN PLUS VF TERMÉKEK EGYFORMÁN BIZTONSÁGOSAK ÉS HATÉKONYAK ®

 • Nem toxikus
 • Nem okoz égőérzést, nem okoz szenzibilizációt 
 • Nem irritálja a szemet
 • Nem mutat ki orális toxicitást – megnyalás vagy lenyelés esetén is biztonságos
 • Nem maró hatású
 • Nem tartalmaz antibiotikumokat, szteroidokat, sem alkoholt
 • Minden életszakaszban biztonságos
 • Kontraindikációk nélkül

A Vetericyn Plus VF a sebgyógyulás minden szakaszában alkalmazható. A hipoklórossav szuperoxidált oldata a sebek tisztításához, irrigálásához, sebészeti módon történő tisztításához és nedvesítéséhez.

NEM TOXIKUS, NEM IRRITÁLÓ FORMULA

A Vetericyn Plus termékek nem citotoxikusak, nem irritálók, nem okoznak szenzibilizációt, nem mutatnak ki orális toxicitást. A felsorolt biztonságos tulajdonságoknak köszönhetően a termékek folyékony és hidrogél formájában is minden bőrszövet esetén alkalmazhatók anélkül, hogy káros hatással lennének a fibroblaszt sejtekre.

A GYÓGYSZEREKKEL VAGY A KEZELÉSI MÓDSZERREL KAPCSOLATOS KONTRAINDIKÁCIÓK NÉLKÜL

A Vetericyn Plus nem mutat semmilyen ismert gyógyszer/gyógyítási interakciót, sem kontraindikációt.

HOSSZÚ IDEIG HASZNÁLHATÓ, STABIL OLDAT

A Vetericyn Plus termékek különböző kiszerelésben kaphatók, és könnyen adagolhatók akár klinikai környezetben, akár beavatkozás után az otthoni környezetben.

FOLYÉKONY KÉSZÍTMÉNY A SEB- ÉS A BŐR KEZELÉSÉRE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ – FOLYÉKONY KÉSZÍTMÉNYEK

1. A kezelendő helyről távolítsa el a szőrzetet 

2. Szükség esetén vágja le a szőrt

3. A spray fúvókáját irányítsa a kezelendő felületre, szaturálja és öblítse le a debrist

4. Ha szükséges a sebfedés, minden kötéscserénél szaturálja Vetericyn Plus VF készítménnyel

5. Ismételje meg naponta 3-4 alkalommal vagy minden kötéscserénél addig, míg a seb be nem gyógyul, esetleg a protokoll szerint

6. Öblítés nem szükséges

Biztonságosan használható a szem, fül, orr és száj környékén is. Ha a seb tiszta és a környezete nedves, gyorsabban gyógyul.

ALKALMAZÁS KLINIKAI KÖRNYEZETBEN

Alkalmazás a sebkezelés során

+         Akut és krónikus sebek

+             Rész- és teljes vastagságú sebek

+             Abráziók és abscessus

+             1. és 2. fokú égési sérülések

+             Műtét utáni sebek

+             Hálók, csiptetők, kapcsok, oltvány csíkok, donorhelyek

+             I-IV. stádiumú bőr-ulceráció

+             Kisebb lacerációk és vágott sebek

+             Bőr tisztítása, öblítése

+             A sebek irrigálása, debridement

+             Sebfedések nedvesítése, lubrikálása

+             Szagok semlegesítése

Bőrgyógyászati alkalmazás

+             Bőrkiütések

+             Allergiás helyek

+             Bőrirritáció a széklettel vagy vizelettel történő kontaktus következtében

+             Szőrzet vagy tollazat által keletkezett irritáció

+             Hot spotok

ALKALMAZÁS OTTHONI KÖRNYEZETBEN, RENDELVÉNYRE

+             Öltések és drének tisztítása

+             A seb alja nedvesítése, lubrikálása

+             Sebfedés hidratálása a sebkötés eltávolítása előtt

VETERICYN PLUS®VF TERMÉKCSALÁD

HIDROGÉL

A Vetericyn Plus® VF hidrogél úgy lett kifejlesztve, hogy hozzátapadjon az alkalmazás helyéhez, lehetővé téve ez által a hipoklórossav fejlett formulájának bejutását a seb alján keresztül, illetve biztosítva az egyenletes nedvesítés megtartását. Ez az egyedülálló hidrogél nem okoz bőrirritációt, biztonságosan használható az érzékeny helyeken is. A Vetericyn Plus hidrogél kiváló megoldás a műtét utáni sebek kezeléséhez.

A seb és a bőr nedves környezete megkönnyíti az autolitikus debridementet és rendkívül hasznos a sebgyógyulás során. A hidrogél teljesen biztonságos, nem károsítja az egészséges szöveteket. A Vetericyn Plus folyékony készítménnyel kiegészítve erős kombinációt jelent a sebgyógyulás területén.

FÜL ÉS SZEM ÁPOLÁSA

FÜL ÁPOLÁSA

A Vetericyn Plus® VF fültisztító készítmény a hipoklórossav bázisán alapuló technológiát alkalmaz a külső fül és füljárat alapos tisztításához és szennyeződések, illetve debris eltávolításához, melyek gyakori okai a fülproblémáknak. Úgy, mint a többi Vetericyn Plus készítmény, ez a termék is teljesen biztonságos a megnyalás vagy lenyelés esetén.

Indikáció

 • Otitis externa (OE)
 • Irritáció által okozott gyulladás 
 • Kellemetlen szagok

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ – FOLYÉKONY KÉSZÍTMÉNY/HIDROGÉL

1. A kezelendő helyről távolítsa el a szőrzetet

2. Szükség esetén vágja le a szőrt

3. Állítsa be a csepegtető fúvókáját

4. Az érintett helyet a fülön vagy a fülben szaturálja Vetericyn Plus készítménnyel 

5. Ha szükséges a sebfedés használata, minden kötéscserénél szaturálja a Vetericyn Plus készítménnyel

6. Ismételje meg naponta 3-4 alkalommal, teljes gyógyulásig, vagy a protokoll szerint

Biztonságosan használható a szem, fül, orr és száj környékén is.

Öblítés nem szükséges.

Ha a seb tiszta és a környezete nedves, gyorsabban gyógyul. Sérült dobhártya esetén szükséges az állatorvos felügyelete.

Alkalmazás rendelvényre

Mindennapos fültisztítás, kellemetlen szagok semlegesítése, egészséges fülkörnyezet biztosítása.

SZEM ÁPOLÁSA

A Vetericyn Plus® VF szemoldatot speciálisan tervezték és tesztelték a szemben és a szem környékén történő használathoz. A szemirritációra vonatkozó tanulmányok alapján bizonyított, hogy a Vetericyn Plus teljes mértékben biztonságos, enyhíti az irritációt, eltávolítja az idegen debrist anélkül, hogy égőérzést vagy más kellemetlenséget okozna az állatnak. A Vetericyn Plus szemöblítő a kötőhártya gyulladás esetén is biztonságosan használható.

Indikáció

 • Kötőhártya gyulladás
 • Allergiákkal összefüggő megbetegedések
 • Szemhéj sérülések
 • Irritáció által okozott gyulladás

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

1. A sérült szemet óvatosan öblítse ki Vetericyn Plus készítménnyel naponta 3-4 alkalommal, teljes gyógyulásig vagy a protokoll szerint.

2. Öblítés nem szükséges

Alkalmazás rendelvényre

 • Mindennapos szemtisztítás
 • Gyulladás ellenőrzése beavatkozás után
 • Szem nedvesítése 
 • Könnycsepp által okozott foltok