Főoldal / Sebkezelés / Microdacyn 60™ Wound Care

Microdacyn 60™ Wound Care

Microdacyn05L

Microdacyn60™ szuper-oxidált oldat, mely kiválóan alkalmas az akut és krónikus sebek, felfekvések, horzsolások, égési sebek, és egyéb eredetű fekélyek kezelésére.

MI A MICRODACYN60™ WOUND CARE?

Microdacyn60™ Wound Care szuperoxidált oldat az akut és krónikus sebek, felfekvések, horzsolások, égési sérülések és egyéb eredetű fekélyek kezelésére. Az oldat a sebben szelektíven hat, vagyis csak a mikroorganizmusokra van hatással, nem károsítja azonban a szövetsejteket, ezért monoterápiásan is alkalmazható. Microdacyn60™ Wound Care használható seböblítésre, befújásra, ős sebkimetszésre is.
Csökkenti a mikrobiális terhelést a seben belül és annak környezetében, és ez által lehetővé teszi, hogy a szervezet saját sebgyógyulási folyamatát fejlessze.

Microdacyn60™ Wound Care szabadalmaztatott Microcyn™ technológián alapul: ultratiszta víz szuper-oxidált, semleges pH-értékű oldatáról van szó. Az ellenőrzött reaktív oxigéngyököknek köszönhetően az oldat nagyon aktív, és ez által nagyon hatékony is, emellett nem káros az emberi szervezetre, állatokra, sem a környezetre.

FŐ ELŐNYÖK

 • SZUPER-OXIDÁLT OLDAT: jelentősen segíti a sebgyógyulást, természetes nedves környezetet biztosít a seben belül.
 • GYORS: a seb fertőzött környezetével való érintkezés után képes néhány percen belül nagy mennyiségű mikroba elpusztítására és jelentősen csökkenti a kellemetlen szagokat is.
 • SZÉLES SPEKTRUMÚ: képes megsemmisíteni baktériumokat (beleértve azok rezisztens törzseit is, mint MRSA és VRE), élesztőgombákat, vírusokat (pl. HIV) és spórákat (bacillus subtilis).
 • BIZTONSÁGOS: nem károsítja az egészséges szöveteket, nem toxikus, nem irritálja a bőrt, a szemet, sem a légutakat.
 • AZONNAL HASZNÁLHATÓ: nem kell hígítani, nincs szükség aktív hatóanyagokra sem. A Microdacyn60™ Wound Care oldat tárolási ideje a gyártás időpontjától számított egy év, a felnyitás után pedig 60 napig használható el.
 • KÖLTSÉGHATÉKONY: csökkenti a teljes gyógyulási időt, és a beteg kórházi kezelésének idejét. A Microdacyn60™ Wound Care használata nem vált ki rezisztens reakciókat, melyek előfordulhatnak antibiotikumok hosszútávú használata során.
 • KOCKÁZATMENTES: kompatibilis gézanyagokkal, akrilalapú anyagokkal, szilikonnal, sok féle műanyaggal. A használata környezetvédelem szempontjából biztonságos, nem terheli a környezetet, nem gyúlékony, és alkalmazása során nincs szükség különleges óvintézkedésekre a tárolásával vagy megsemmisítésével kapcsolatban. A Microdacyn60™ Wound Care alkalmazása során nem keletkezik veszélyes hulladék.

Alkalmazás: Microdacyn 60™ Wound Care oldatot fújással, öblítéssel, illetve fecskendő vagy gézlapok segítségével történő nedvesítéssel juttatjuk a sebbe. Használhatunk jet-rendszert, sprayt vagy fürdőt is. A Microdacyn60™ Wound Care oldatot lehetőség szerint 10-20 percig hagyjuk a seben, nedves terápiával kombinálva vagy monoterápiaként 24 órán keresztül, egészen a bakteriális terhelés csökkenéséig, esetleg a granulációig vagy hámosodásig.

Javallatok:

 • Krónikus fekélyek
 • Diabéteszes lábfekélyek
 • Lábszárfekélyek (artériás és vénás)
 • Fertőzött felfekvéses sebek
 • Égési sebek (1. és 2. fokozatú)
 • Onkológiai sebek
 • Akut sebek (profilaktikum)
 • Sebészeti sebek
 • Fertőzött és nekrotikus traumás sebek

Ellenjavallatok: Nem ismertek olyan helyzetek vagy állapotok, amikor a Microdacyn 60™ Wound nem alkalmazható.

Kiszerelés:
Microdacyn 60™ Wound Care 5 000 ml, műanyag kanna
Microdacyn 60™ Wound Care 500 ml, műanyag flakon

Microdacyn 60™ Wound Care 250 ml, műanyag flakon szórófejjel

 

KLINIKAI BIZONYÍTÉK – DIABÉTESZES LÁBFEKÉLY
Diabéteszes lábfekélyek a morbitidás, mortalitás egyik fő oka, és a diabéteszes betegeknél magas gyógykezelési költségekkel is jár. Az alábbi képeken a Microdacyn60™ Wound Care oldattal végzett 14 hetes terápiának folyamata látható (Dr. Martínez, Mexico).

vyrobky_foto3_46__3. vyrobky_foto4_46__3. vyrobky_foto5_46__3. vyrobky_foto6_46__6.